Nya naglar

 
 
Anna gjorde nya naglar på mig för ett par veckor sen! Rosa/lila med stjärnor. Nöjd med färgen såklart! Jag är lite osäker på om jag ska låta naglarna vila nu eller inte.. Det sliter lite mer än man tror! Vi får se om ett par veckor hur jag gör. Ska ha dessa så länge det bara går iallfall. 

Iskallt ute, iskallt inne.

Hallå där! Jag är på jobbet just nu men det är inte mycket rörelse i huset än. Vad händer annars då? Igår hade jag fullt upp. Först skola, sen urgod lunch med tjejerna hos Tanja, jobb och hem till ett iskallt rum med en iskall säng (mitt element funkar inte! Kul!). 

Idag är det bara jobb och plugg som gäller!  




jag borde känna mig lättad

 
Igår var det fest! Anna hade en gammal kompis på besök så vi skulle visa vad Linköping går för. Vilket visade sig vara proppfullt på varenda krog!!! Vi höll god min och köade länge, länge innan vi gav upp. Några av oss satte oss på bk och hade trevligt, och några gick hem. Vi kan ha gjort en grov missberäkning av hur mycket folk det är en lönehelg (även om Tanja påpekade detta ett par gånger haha) och vi beställde taxi för sent... 
 
Idag har jag pluggat (och mått relativt bra) och min första uppgift i skolan är inlämnad!!!!!!!!!! Jag kanske ska vara lättad nu, men fy fasen vad nervös jag är! Tänk om den är jättedålig? Tänk om jag skrivit helt fel saker? Tänk om jag får ett F? Okej.... ett F är jag inte orolig för, men jag vill att min polett har trillat ner på rätt ställe liksom. Känns så viktigt att få bra betyg på första så man får lite självförtroende. 

snälla förkylningen, lämna mig i fred!

 
Varför åker man alltid på en förkylning när man inte har tid? Vi är kort om folk på jobbet, så jag måste verkligen jobba. Jag måste verkligen plugga, och samtidigt ska jag kunna vila. Det går liksom inte. Hoppas jag är frisk till lördag åtminstone, så jag kan umgås med tjejerna lite efter jobbet. 

Jag ska nog köpa ett par nya skor imorgon, ett par riktiga walkingkängor. Måste ha ett par bra skor att gå i till och från jobbet. Dom jag har nu är inte optimala, och jag känner att mina tossingar inte mår så bra just nu. Det märks att man blivit äldre när man tänker funktionellt. Hade det varit bekvämt med högklackat hade jag antagligen haft det varje dag, eftersom det är snyggt. Men nu ser verkligheten lite annan ut. Walkingkängor, bra vinterjacka och ryggsäck, det är det som gäller för att kroppen ska klara sig. Fin får jag tyvärr vara på "fritiden" istället. 

sjuk

Hej! Jag har precis slutat plugga. Det går sådär för tillfället. Jag kan ju allt, men det går inte få ner det på papper! Men jag är nog bara ovan än så länge. Hoppas att min syster kan hjälpa mig lite. 

Idag har jag varit på jobbet hela dagen, trots att jag är lite sjuk. Genomförkyld och lite feber. Det var jobbigt, men det var ganska lugnt så jag klarade mig. Imorgon är det jobb som gäller igen, så jag ska nog gå och sova nu. Godnatt. 

OBS! irriterad på dagen.

Alltså, den här dagen........... Den började med skola, som gick jättebra osv. Efter skolan hade jag gott om tid att äta lunch, och hänga lite hemma. Och ungefär där började det. Ester satte klorna sjukt långt in i låret på mig. Åkte hemifrån och glömde matlådan, kom på detta femton minuter innan jag började jobba (Maxi på fredagar är inte att leka med!). Kom försent till jobbet pga maxi. Sen gick jobbet bra. Tills jag skulle ta mig en bit choklad på vårt kontor/personalrum/lager och märker att det lutar skit där. Alltså som i bajs, avföring. Det försvinner inte vilket slutar med att jag får äta mat ute i butiken?!?! Senare när det dött ut på ikano känner jag att det är dags att börja städa. Sätter på vatten till skurhinken. Tar en kund. GLÖMMER BORT HINKEN!!!! Det tog en kvart, tjugo minuter att torka upp allt jävla vatten och jag var inte klar med städningen fören kvart över åtta. Tänkte räkna kassan snabbt, kassan stämmer inte. Räknade om två gånger till, det stämmer inte. Blir förbannad och skiter i det. 
 
Åkte hem och är så jävla glad att denna dag är över. God. Natt. 
 
(och nu glömde jag byta blogg till den jag använder..... suck alltså.)

dramatik en (o)vanlig onsdag

Dramatisk dag på många (läs: två) vis. Morgonen startade med frukost, lite olika att-göra-måsten och plugg. Vid ett gick jag ner till stan för att prata med min mentor på skolan. Först fastnade jag såklart på jobbet. Har ju världens bästa chef där?! När jag väl kom till skolan så var min mentor sjuk, så jag fick prata med en annan lärare. Och mitt under samtalet så börjar hon tappa ord och känna sig konstig. "Nej, nu får hon ju en stroke" tänkte jag. Det var jätteobehagligt! Som tur var hade hon "bara" fått en migränattack. När det hade släppt efter en halvtimma så pratade vi på. Om allt möjligt. Klockan gick visst fort för kvart i fyra fick jag total panik och fick slänga mig därifrån, och springa, verkligen SPRINGA, ner till tornet för att .............
 
SKRIVA PÅ MITT HYRESKONTRAKT!!!!!!!!!!
 
Klockan fyra skulle jag vara där och två minuter över klev jag innanför dörren. Helt. Död. Men nu är det klappat och klart, jag åkte på rejäl hosta och den första april lättar jag från boet och flyger solo! 

white orchid

 
Min orkidé fick fnatt i höstas och nu är det blommor överallt! Från början fanns tre stänglar som inte har blommat på väldigt länge. Nu har den sex stänglar och alla har förgreningar, och alla har blommor i princip. Visst är det vackert?! Den var värd varenda liten dyr krona. 

Fullt upp!

Åh, dagarna går i ett känns det som. Jag har varit i skolan, och jobbat ett par dagar. Igår var det fest på kvällen. Föris hos Kalle och sen gick vi för ovanlighetens skull till Platå. Jag kände mig som 45 bland alla 18(ish)åringar. Vi kanske är lite för gamla nu? Och musiken var inte lika bra som förr heller? Men vi hade kul iallafall. Tack för kvällen tjejer <3 

Idag blev jag väckt runt åtta och mådde inte bra direkt. Mådde illa hela morgonen, men det löste sig ganska bra med ett par resorb! Men det var bara att sätta sig i bilen och åka på kalas. Mesta delen av släkten var där och ljudnivån var rätt hög. Jag överlevde, men sov hela vägen hem. Segheten sitter i än, så det är väl dags att sova! Godnatt :) 
 
 

sparka mig i baken

Igår började skolan med upprop och info, idag var det bara besök på biblioteket. Ganska skönt att jag förmodligen bara kommer ha tre böcker den här terminen! Verkar så himla svårt att leta efter böcker?! Fattade ingenting om alla bokstäver som står på? I vilket fall, inte ett jättegivande besök. När jag lyssnar på någon så finns det vissa saker jag "förväntar" mig; 1. Att hen vet vad som ska sägas. 2. Att hen tar en sak i taget. 3. Att hen håller sig till ämnet och inte tar massa sidospår som är irrelevanta. Killen som pratade idag gjorde allt det där, fast tvärtom..
 
Gick direkt därifrån till gymmet. Jag har inte varit där på år och dar! Men det var skönt, även att jag säkert kunde träna mer. Ger lätt upp när jag känner mig svag osv. Så jag åkte hem och åt lite sen lunch, och satte mig för att plugga. Vilket är vad jag borde göra nu också :))) Har lite kvar på min Life-utbildning som gärna får vara klar innan mitt riktiga plugg börjar nästa vecka. 
 
Välkommen att sparka mig i baken. 

Till dig, farfar.

Jag har ett hål i mitt hjärta. Även att jag var beredd och jag visste att du kämpade, så känns det som någon har skjutit mig. Rakt i hjärtat. Jorden förlorade en fantastisk människa, en riktig ängel. Du har alltid varit någon jag sett upp till. Det gör jag fortfarande. Du var så klok, med ett så stort hjärta. Jag minns så mycket. Minns exakt hur det doftade på morgonen när jag kom ner för trappan i huset. Minns alla kvällar framför bingolotto med dom där perfekta rosa pennorna, du vet? När du täljde små, små dalahästar som vi fick måla sen. Hur du verkligen lyssnade när jag berättade vad som händer i livet, och hur du kunde avbryta mig - bara för att tala om hur vacker jag är. Fascinationen när du pratade färnäsmål, och det lät som ett helt annat språk. Bamsekramarna vi möttes av i dörren, varje gång vi hälsade på. Dom kramarna kommer jag minnas mest. Jag har beundrat ditt engagemang och hur snäll du är, allt du gjort för andra människor.

Jag är så glad att just du är min farfar. Du har alltid varit, är och kommer alltid att vara det. Jag hoppas himlen och vad som finns där tar väl hand om dig. Jag är glad att du slipper lida, med otroligt ledsen att du lämnat oss alldeles för tidigt. Men du tittar till oss, eller hur? Det är jag säker på. Och jag hoppas du finns här, ser och känner nu. Du kommer alltid finnas djupt i mitt hjärta. Sov gott farfar, jag älskar dig. 

 

Du är i ljuset nu
Du finns på andra sidan nu
Du har inte ont nu
Jag saknar dig
Jag klarar mig
Men du betydde så mycket
Du fattas mig

 
 

Life happens anyway

Nu har vi lämnat 2013 bakom oss, och det känns skönt. Det har varit ett tufft år på många sätt.

Men! Jag är så säker på att 2014 kommer bli bättre. Det här är året då jag förhoppningsvis får "fast" jobb, då jag ska börja studera, då jag ska flytta hemifrån. Jag hoppas på att få resa. Men den största förändringen ska jag försöka göra hos mig själv. Lättare sagt än gjort, men jag ska verkligen försöka. Jag ska försöka lita mer på folk. Vad kan hända? Life is gonna happen to you anyway, right? Det finns så mycket att jobba på, men jag kan sammanfatta med att jag ska sluta vänta på att någon annan ska göra mig lycklig, vara mer här och nu och framför allt - skratta ännu mer! 
 
 

Nyårsafton

 
Lite bilder från mitt nyår. Vi var ett helt gäng på nästan 20 personer, åt trerätters och hade trevligt. Sen gick vi till trädgårdsföreningen för att fira tolvslaget, vilket var väldigt mysigt faktiskt! Efterfesten hölls hos G och vi kan ju minimera det till att jag (och säkerligen alla andra också) har fått nog av psyko-brudar för 10 år framöver. Men kvällen i stort var jättetrevlig! 

Nyårsdagen har jag spenderat hos S & O med pizza, chips och film. Supermysigt!